Relatie in zwaar weer

Denken jullie aan scheiden, en vraag je je af of uit elkaar gaan de juiste stap is? Is samen doorgaan nog mogelijk? Je verdient het pas op de plaats te maken en te kijken naar wat er is en wat geweest is, voor de volgende stap genomen wordt.  Scheidingsgesprekken zijn een speciale vorm van relatietherapie. Het uitgangspunt is niet de relatie te herstellen, wel om samen terug te kijken. Daar kan uitkomen dat jullie samen verder willen, daar kan uitkomen dat scheiden de gewenste optie is.

Scheidingsbesluit?
De ervaring leert dat als partners de tijd nemen met elkaar hun relatie af te ronden, dit een betere basis biedt om de praktische scheidingsfase in te gaan en een betere uitgangspositie is om een gezamenlijk ouderschap op te bouwen. Een goede scheiding levert een stabielere toekomst!

In scheidingsgesprekken kijk je terug op je relatie, wat jullie ooit heeft verbonden en waar het fout is gelopen. Je werkt aan een gezamenlijk relatie- en scheidingsverhaal. We bespreken ook onderwerpen als: wanneer vertellen we het onze kinderen en hoe doen we dat? En er is ruimte voor actuele emotionele aanvaringen.

Wanneer scheidingsgesprekken?
Scheidingsgesprekken zijn het meest effectief als ze in een vroeg stadium ingezet worden. Maar ze kunnen ook naast een mediationtraject of juridische procedure lopen. Het helpt jullie om naast alle praktische regelingen een plek te hebben waar de meer emotionele kant van de scheiding aandacht krijgt. Dit lijkt dubbelop, qua tijd en qua kosten. Maar de ervaring leert dat het eerder tijd- en geldbesparend werkt als je investeert in het afronden van je relatie, omdat langdurige conflicten voorkomen worden.

Lees hier meer over scheiden.
Scheidingsgesprekken vallen onder het tarief relatietherapie. Klik hier voor de tarieven en meer praktische info.

Oog in oog trouwt men.

“Ja, ik wil”, “ ja, ik wil ook”.

Oog in oog moet men ook scheiden.

Die ene tegen de ander:

Nee, ik kan en wil niet meer en

dat weet ik zeker”.

Uit: kwartjesboek voor gehuwden