Familie blijft!

Binnen families speelt zich van alles af. Je familie is de bron waar je uit voortkomt. Een warm nest. Soms ook een bron van moeilijke emoties en conflicten. Familieleden die niet meer met elkaar door een deur kunnen. Ouders en kinderen die elkaar niet meer zien. Ruzies na het overlijden van een ouder. Onopgelost kunnen deze spanningen jarenlang de familiebanden ondermijnen. En stress veroorzaken bij jou.

Voor familie geldt: uit het oog is niet uit het hart! Familie blijft, want ze is deel van je identiteit. Daarom raken familieconflicten zo diep.

Bij problemen in het gezin of in de familie is het belangrijk alle gezinsleden/familieleden bij de gesprekken te betrekken. Ook kinderen vanaf een jaar of acht. Ieder ervaart de problemen op zijn of haar eigen wijze. In therapie luisteren familie- en gezinsleden naar elkaars ervaring, werken ze aan meer begrip voor elkaar en aan een betere communicatie. Daarmee wordt het mogelijk op een andere manier met elkaar om te gaan.

Therapie voor gezinnen en families vallen onder het tarief relatietherapie. Voor meer praktische informatie en voor tarieven, klik hier.